Fredrik Carlsson gillar fikautbudet på Café&Co väldigt mycket. Fast kakorna är inte enda anledningen till att han är en av de medlemmar som sitter nästan dagligen hos oss, och även har varit med oss nästan sedan starten. Det är en kreativ och mycket stimulerande miljö, en miljö som Fredrik känner sig hemma i. Fredrik grundade och driver assistentbolaget Carelli som erbjuder personlig assistans till personer över hela Sverige. Men för inte så många år sedan satt Fredrik i en cockpit och flög kors och tvärs i framförallt Europa men också till Nordafrika.

”Jobbet som pilot är inte så glamouröst. Man sitter i en trång cockpit och kör från punkt A till punkt B på en skärm. Man gör samma sak varje flygning och du använder kanske 2 procent av din kompentens. All annan kompetens har du bara utifall det skiter sig.”

Men det var inte det som blev det avgörande när han valde att sluta som pilot. När hans sambo blev gravid ville han inte vara borta så mycket utan sökte därför ett jobb som regionchef på ett assistentbolag. Han fick jobbet och tyckte det var väldigt kul och insåg att han var duktig på det. När han senare gick runt på Södermalm med en barnvagn under föräldraledigheten började han tänka att han skulle kunna göra det mycket bättre själv. Dessutom har han aldrig gillat att någon annan säger åt honom vad han ska göra, han vill helst göra saker och ting på sitt eget sätt. Han sa upp sig och startade Carelli Assistans tillsammans med bland annat sin bror.   

”Jag gillar det kreativa i att man bygger något, jag gillar entreprenörsgrejen. Det är ju ett skapande att bygga ett företag, vad än det företaget gör.”

Eftersom assistentverksamheten kräver tillstånd tog det lite tid att få allting på plats. Den första kunden kom 2015 och idag har de kunder över hela Sverige. Fredrik menar att det egentligen är enkelt.

”Det handlar om att ta sig tid att lära känna kunden och det var det jag kände på mitt tidigare jobb, att man inte riktigt hade tid och att det inte var någon som egentligen lyssnade på kunderna. Det viktiga är att man tar sig tid, och åker ut till kunden och träffar dem. Jag känner våra kunder jättebra och jag vet precis hur de vill ha det och då är det jättelätt, det är bara att ge det precis så de vill ha det.”

För Fredrik är jobbet helt perfekt. Han får det sociala med alla kunderna, han får ägna sig åt online marknadsföring vilket är någonting han älskar, han får det kreativa med utmaningen att bygga och utveckla ett företag, och han kan bestämma själv över sin tid. Han kan välja att sitta här på Café&Co och äta våra goda kakor tillsammans med andra kreativa människor.

0 Comentari(s)